Innholdsmarkedsføring for små virksomheter: Hvordan kan man få folk over fra online til offline?

Det kan hende du opplever at salget går ned eller at din innholdsstrategi med å få folk til din fysiske butikk ikke fungerer. Her skal du få ni råd på hva du kan gjøre for å få ditt publikum fra nett til butikk og bygge et samfunn rundt din bedrift og merkevare.

Irenge Kazonza
Inligo
Published in
6 min readAug 14, 2018

--

1. Gi folk en veldig god grunn til å besøke din virksomhet

Det første forhandlere kan gjøre for å få folk til sin fysiske butikk er å gi folk en god grunn til å besøke butikken. Man kan holde eksklusive eventer som workshops eller en kunstutstilling, selge begrensede antall produkter eller produkter som kun er tilgjengelige i den fysiske butikken, for å promotere den fysiske butikken.

2. Fokuser på hvordan du selger det du selger.

Charisse Kenion

Ta et utgangspunkt i at ingen virkelig trenger det du selger, fordi de sannsynligvis ikke gjør det. På litt over 25 år har vi gått fra en økonomi basert på mangel på varer og tjenester til en økonomi som gir mye mer enn det vi trenger. Det er veldig lite du kan selge som ikke kan fås andre steder. Fokuser i stedet på hvordan du selger det du selger. Skap din egen unike kundeopplevelse og sørg for at det er noe dine kunder ikke glemmer med det første. Produkter kommer og går, men det vil alltid være et marked for unike opplevelser. Minneverdige opplevelser deles fort i sosiale medier til andre som ikke har blitt kjent din butikk og som sannsynligvis finnes i din målgruppe. Les mer om målgrupper her.

Utform kundens opplevelser på en slik måte at det bringer merkevaren din til livs, helt til minste detalj. Bli en ekspert på å uttrykke merkevaren din i hver enkel kundeinteraksjon. Det hjelper med å skape et sterkt bånd mellom din butikk og din målgruppe, når de handler i din butikk.

3. Vær nysgjerrig! Lær deg nye ting!

Andrew Neel

Aldri slutt å utforsk og lære nye ting! Ledere i store og små selskaper kjenner ofte ikke sin egen bedrift. Skaff deg oversikt ved å gjennomgå lagerbeholdningen din og dine leverandører. Studer dine konkurrenter og deres kunder. Noe annet veldig viktig er at du studerer og lærer av dine kunder og utforsker nye kundesegmenter. Oppsøk andre miljøer du ikke vanligvis går i og få nye inntrykk. Gjør litt research på nye ansatte før du ansetter dem, og ikke undervurder kandidater som er helt forskjellig fra deg eller har en helt annen bakgrunn enn de du vanligvis ville ansatt. Skap en lærende og nysgjerrig kultur i din bedrift hvor for eksempel nye salgsteknikker og kundehåndtering har en sentral rolle. Lykkes dine ansatte, så lykkes du. Du må kort og godt bare utforske og stadig lære deg nye ting for å forbedre salget, markedsføringen, dine ansatte og til og med deg selv. Vær nysgjerrig!

4. Motiver kundene til å handle

Begrenset tilgjengelighet og gaver er nøkkelordene. Shopping i høytider kan gi en følelse av hastverk for mange. Kunder har begrenset tid til å få ønskelister fra nære og kjære og oppfylle dem. Dette er en unik tid å lokke dem med produkter som er pakket for passe til den spesifikke høytiden. Du kan sette sammen og vise produkter i eksklusive gavesett, som for eksempel kroppsprodukter og badepulver, eller kokebøker med bakeoppskrifter og bakeverktøy i ett komplett sett, eller et begrenset utvalg objekter fra en samleserie.

Gjør kundene bevisst på at de har begrenset med tid og at det er liten beholdning, slik at de blir motivert til å handle. Så lenge merkevaren din har et klart budskap, vil tidsrammen de har i butikken din, få kundene til å måtte ønske å få produktet med en gang, hvis ikke vil de ikke få denne unike muligheten igjen. Se på Apple og iPhone som et eksempel.

5. Gi en lokal relevanse

Bedrifter trenger å bli kjent med samfunnet og det lokale miljøet bedriften befinner seg i. Dette gir inspirasjon til markedsføring og idéer som gir mer mening og relevans for menneskene i nærmiljøet.

6. Omfavn eventer som workshops, show og seminarer.

Neslihan Gunaydin

Som nevnt i punkt 1, så er eksklusive eventer en god måte å få folk til din fysiske virksomhet, og for å samle inn kundeinfo. Et godt tips er å kjøre et stort event og kanskje to til tre mindre eventer i måneden. Et stort event er et som bygger trafikk og fyller butikken din med kunder. Et stort event kan kanskje ta tid å planlegge, men målet er at mennesker som ikke kjenner til deg og din bedrift får en ekslusiv mulighet til å få et førstehånds inntrykk av din bedrift og det du har å tilby. Et kurs eller et moteshow er eksempler som kan ta litt tid å planlegge, men det er ikke vellykket med mindre det tiltrekker potensielle kunder som ikke bare deltar, men også kjøper noe mens de er der. Du kan også på denne måten samle inn kundeinfo til bruk i videre markedsføring i forkant, i form av påmeldingslister til eventet.

Et mindre event kan være en lørdag full av produktdemonstrasjoner og mindre kurs. Mindre hendelser trekker kunder til butikken din, men bør ikke ta mye tid å planlegge eller implementere. Hvis eventer og kampanjer er nytt for deg, så begynn med å kjøre et enkelt stort event og et mindre event for hver måned i året. Eller bare et mindre event og bygge på etterhvert. Hvis du allerede kjører eventer med jevne mellomrom, kan du legge til så mange som du er komfortabel med, så lenge det oppfyller målet om å få flere til å besøke og handle på din fysiske lokasjon.

7. Ikke bruk “liten og lokal forhandler” som en unnskylding fra å få kunder til bedriften din.

Unngå å kun “bruke opp” det at du er en liten og lokal bedrift. Gi dine potensielle kunder en grunn til å besøke deg og handle i bedriften din ved å tilby et begrenset tilbud på unike og godt lagde lokale produkter. Slik gir du folk en mulighet til å skaffe seg noe unikt og få en unik opplevelse.

8. Samkjør online og offline opplevelse.

Dagens forbruker har produktkunnskap tilgjengelig ved hånden og er da mer kunnskapsrik og kjøpsbevisst enn noen gang før. For å imøtekomme kravstore kunder og legge til rette for impulskjøp, så er det kritisk at bedrifter gir tilgang til rik produktinformasjon og “backing” fra andre som har kjøpt produktet fra butikken. Et eksempel er å ha produktanmeldelser fra internett tilgjengelig i butikken.

Mens mer enn halvparten av kundene i dag bruker digitale verktøy for å “forhåndshandle” før besøket, vil det store flertallet fremdeles fullføre transaksjonen i butikken. Når forhandlere tenker på sin digitale markedsføring, bør de ikke bare tenke på salg over nett. Å tilby en god måte å finne butikker, som for eksempel et kart med oversikt over hvor bedriften er, sanntidstall om beholdning i butikken og en veldrevet lokal SEO-plan, er viktige digitale aktiviteter for enhver bedrift som vil gjøre om online aktivitet til besøk og salg i den fysiske lokasjonen.

9. Fortell en visuell historie

Kristaps Grundsteins

Hvis du befinner deg på et populært reisemål med god fot-trafikk rett forbi din bedrift, er det viktig å skape et flott utstillingsvindu som forteller en historie og din merkevare på en god måte. Ditt vindu ut mot gaten må være din invitasjon til forbipasserende. Et godt utformet vindusutstilling trigger en forbipasserendes nysgjerrighet og oppmuntrer til impulskjøp. Utstillingen bør gi et visuelt uttrykk av merkevaren din i tilfelle folk velger å ta bilde av det og dele det på sosiale medier.

Var dette nyttig for deg eller har du andre spørsmål?

Still oss spørsmål eller gi oss beskjed om hvilke råd som pratet mest til deg i kommentarfeltet. Del og gi oss en klapp eller to, slik kan flere som trenger det få se og lese denne artikkelen her på Medium.

Irenge Kazonza kombinerer sine erfaringer og sin kompetanse til å hjelpe bedrifter med å vokse og bli synlig på internett som strategisk produktrådgiver og digital markedsfører hos Inligo. Du kan følge Inligo på Facebook, Twitter, LinkedIn og her på Medium, eller ta direkte kontakt.

--

--

Irenge Kazonza
Inligo
Editor for

Growth, innovation, food and life. Inligo👨🏾‍🚀 & Farmpit🐮. "Be the sauce"